Primăria alocă fonduri nerambursabile pentru Teatrul Stela Popescu și blocul Scala

Sursa foto: Nicușor Dan/ FACEBOOK

Primarul Capitalei a anunţat că blocul Scala şi Teatrul Stela Popescu vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile, în valoare de peste 200 de milioane de lei.

„Blocul Scala şi Teatrul Stela Popescu vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile în valoare de peste 200 de milioane de lei. Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a depus, la sfârşitul săptămânii trecute, încă 7 cereri de finanţare pentru consolidarea seismică şi renovare energetică moderată a unor imobile monument istoric sau aflate în zone construite protejate”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.
„Imobilul din Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 2-4 (Blocul Scala) şi clădirea monument istoric în stil Art Deco din strada Batiştei nr. 14 ( Teatrul Stela Popescu) se numără printre clădirile care vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile obţinute de la bugetul naţional în baza Legii 212/2022”, a mai precizat edilul general.
Primarul Nicuşor Dan a mai spus că valoarea proiectelor depuse este de 216,68 milioane lei, din care fonduri nerambursabile 205,84 milioane lei.
„Aceste proiecte se adaugă celor 15 imobile declarate eligibile pentru o finanţare nerambursabilă în valoare de 361,5 milioane lei. Conservăm astfel valorile arhitecturale care conferă identitate oraşului”, a conchis Dan.

 

Autor

  • Oana Voicu

    Oana Voicu, redactor PS News. Cu o experiență de 5 ani în presa online, a terminat Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: