Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta

Metrou Bucureşti
Sursa foto: FACEBOOK / METROREX
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex. Alte nouă trenuri de metrou urmează să ajungă până la finalul anului în țară, urmând ca restul de trei garnituri să fie livrate anul viitor, conform calendarului actualizat, prezentat Metrorex de producător.

Noul tren urmează să ajungă în depoul Berceni miercuri, iar din 14 mai, timp de o lună, va fi utilizat de Alstom pentru a efectua cursuri cu 20 de mecanici Metrorex, a menționat Mihai Barbu.

După această perioadă, noul tren va intra în teste noaptea și în weekend pe Magistrala 5 de metrou, urmând ca din toamnă să fie introdus în circulație cu călători, a estimat președintele Consiliului de Administrație al Metrorex.

Primul tren care trebuia să ajungă de fapt în România, denumit „Ilfov”, abia a plecat din Brazilia, după ce inițial au fost anumite probleme. Cel care a sosit recent în țară este denumit „Giurgiu”.

Pe 27 februarie, compania producătoare a anunțat că primul tren de metrou destinat celei mai moderne linii de metrou din București plecase din fabrica de la Taubate, Brazilia, urmând să se îmbarce cu destinația Hamburg, de unde va ajunge în România pe cale rutieră.

„Trenul, numit Giurgiu, va circula pe Magistrala 5 după finalizarea testelor obligatorii în vederea punerii în funcție. Drum bun și ne vedem la București!”, se arăta într-o postare a Alstom pe pagina proprie de LinkedIn.

La finele lunii ianuarie, un angajat al Metrorex S.A. a publicat pe pagina sa de Facebook primele imagini cu trenul Alstom Metropolis (BM 4) 1402-2402 “Giurgiu”, destinat Magistralei 5 de metrou din București.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL