Prinţesa de Wales anunţă că face chimioterapie pentru cancer. Ea spune că cel mai greu a fost să le explice copiilor

Sursa: Hepta | Alpha Press

Prinţesa de Wales, Catherine, soţia prinţului moştenitor al Marii Britanii, a dezvăluit vineri că a fost diagnosticată cu cancer şi că se află în primele etape ale tratamentului chimioterapeutic, informează BBC.

Într-o declaraţie înregistrată la Windsor de BBC, Catherine a spus că afecţiunea sa a fost descoperită după ce a suferit o operaţie abdominală majoră, în ianuarie.

După săptămâni de speculaţii cu privire la starea ei de sănătate, Catherine a spus că ea şi soţul ei, prinţul William, au avut nevoie de timp pentru a explica situaţia celor trei copii ai lor, George, care are 10 ani, Charlotte, 8 ani, şi Louis, 5 ani.

„Acest lucru a venit, desigur, ca un şoc uriaş, iar William şi cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa şi gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii”, a spus ea. „După cum vă puteţi imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenţie chirurgicală majoră pentru a-mi începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte şi Louis într-un mod adecvat pentru ei şi să îi asigurăm că voi fi bine”, spune Kate.

Prinţesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, fusese internată la spitalul privat London Clinic la 16 ianuarie pentru o intervenţie chirurgicală abdominală majoră. La vremea respectivă, palatul a refuzat să spună de ce a fost operată Catherine, dar a precizat că afecţiunea era necanceroasă.

Catherine susţine că abia după operaţie a fost descoperit cancerul.

Socrul său, Regele Charles, trece printr-o experienţă similară şi este, de asemenea, tratat în prezent pentru un cancer descoperit după ce a făcut o intervenţie pentru mărire de prostată la acelaşi spital privat, aproape concomitent cu Kate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL