Problemele de la Academia de Poliție reclamate de repetate ori

Sursa foto: academiadepolitie.ro

Edward Deară, care a studiat la Academia de Poliție până în 2022, a postat, în primăvară, pe rețelele sociale, fotografii și filmări cu felul în care arată căminele studenților care se pregătesc să intre în echipele forțelor de ordine: mucegai și igrasie pe pereți, viermi în mâncare, uși folosite ca schelet de pat și toalete insalubre.

Câțiva studenți au recunoscut pentru Libertatea, sub anonimat, că imaginile, făcute în perioada 2019-2022, sunt actuale. Academia afirmă, în schimb, că sunt „spații de șantier” în care nu locuiesc studenți.

În urmă cu două săptămâni, aproape 100 de studenți de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la cantina facultății. După acest incident, instituția a cerut testarea personalului și igienizarea spațiilor. Încă se face anchetă epidemiologică pentru a stabili ce a provocat starea de rău a tinerilor.

Între timp, Academia a fost închisă, cursurile studenților au fost mutate online, iar șeful instituției, înlocuit. Situația studenților și a căminelor de la Academia de Poliție a mai fost sub lupă și anul trecut, când sindicatul Europol a reclamat condiții „mult mai proaste decât în orice penitenciar din țară”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL