Procurorul din dosarul ICA este acuzat de luare de mită

Magistratul Emilian Eva este acuzat că, prin intermediul unei avocate cu care a avut o relaţie amoroasă, ar fi obţinut la un preţ subevaluat o vilă aparţinând unui afacerist pe care-l cerceta. Pe 1 septembrie, la DNA, a fost înregistrată o plângere penală pentru luare de mită, şantaj şi abuz în serviciu împotriva magistratului care a instrumentat dosarul ICA,conform adevarul.ro

Relaţia amoroasă pe care a avut-o în trecut cu o focoasă avocată din Iaşi continuă să-i facă probleme procurorului care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu. După ce anul trecut un coleg de breaslă l-a acuzat că l-a anchetat după ce i-a furat iubita, zilele trecute, aceeaşi femeie, Claudia Ciofu, în prezent suspendată din barou, este în mijlocul unui scandal de proporţii în care este implicat şi procurorul Emilian Eva, potrivit sursei citate.

Pe 1 septembrie, la structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), dar şi la cea de la Iaşi, un afacerist cu cetăţenie româno-moldoveană a depus un denunţ şi o plângere în care îl acuză pe procurorul Eva de luare de mită, şantaj şi abuz în serviciu, iar pe Claudia Ciofu, retrasă de câţiva ani din viaţa publică, de complicitate la aceste infracţiuni. Acuzaţiile aduse magistratului din dosarul ICA de către Anatolie Mărgărint vin însă la mai bine de un deceniu de la data la care ar fi avut loc. Cel mai probabil se va deschide un dosar penal în care, pe lângă Emilian Eva, şi alţi anchetatori de la Iaşi ar putea fi anchetaţi.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL