Consilier în MADR: Producătorii români pot valorifica marfa la preţul corect dacă au sprijinul unei cooperative

Sursa foto:X

Producătorii români îşi pot vinde mult mai uşor specialităţile tradiţionale dacă sunt înscrişi într-o cooperativă, deoarece organizaţia poate să-i ajute în promovarea şi valorificarea produselor obţinute în fermă la preţuri corecte şi pentru ei, dar şi pentru consumatori, consideră Ionuţ Diaconeasa, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Un exemplu în acest sens este şi proiectul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia din Dâmboviţa care organizează târguri de produse tradiţionale în diferite pieţe şi zone din Bucureşti, dar şi din ţară, iar producătorii îşi pot face astfel cunoscute bunătăţile locale. Asociaţia a debutat pe 1 decembrie 2023 cu un eveniment organizat în Parcul Tudor Arghezi din sectorul 4 al Capitalei şi a continuat cu alte patru evenimente care au avut loc în curtea Ministerului Agriculturii şi în alte locaţii din Bucureşti. Cu sprijinul unei cooperative producătorii beneficiază de confortul valorificării la preţul corect, prin vânzarea directă de la fermă către consumator. Genul acesta de proiecte sunt binevenite, iar în prezent există solicitări pentru organizarea unor astfel de evenimente atât din partea fermierilor cât şi din partea autorităţilor locale şi a cumpărătorilor”, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, consilierul MADR.

Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia împreună cu MADR organizează, în acest weekend, un astfel de eveniment de promovare, respectiv târgul „Poftim din România – Mărţişor de Bucureşti – Gusturi şi Meşteşuguri Româneşti”, în sectorul 4 din Capitală, la Piaţa Sudului, unde aproximativ 40 de producători îi aşteaptă pe bucureşteni să deguste bucate tradiţionale româneşti şi specialităţi locale aduse din toate zonele ţării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: