Profesor român implicat în cercetarea unor tratamente viabile pentru boala Parkinson

Gabriel Balmuș, un cercetător român, face parte dintr-o echipă de specialiști de la Harvard University, Cambridge University și compania Mission Therapeutics care a publicat, săptămâna trecută, o cercetare în revista Nature Communications.

Cercetarea este privită drept un pas important în căutarea unor tratamente viabile pentru boala Parkinson, potrivit Edupedu.ro.

Gabriel Balmuș reprezintă, în cadrul cercetării, Institutul britanic pentru Cercetarea Demenței, din cadrul Universității din Cambridge, Departamentul de Neuroștiințe Clinice al acestei universități, precum și Departamentul de Neuroștiință Moleculară al Institutului de Neuroștiințe din Transilvania – Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat al companiei de biotehnologie Mission Therapeutics, articolul ”Knockout or inhibition of USP30 protects dopaminergic neurons in a Parkinson’s Disease (PD) mouse model’ (articol ce poate fi consultat integral gratuit) prezintă o posibilă nouă soluție în tratamentul bolii Parkinson. Cercetarea a urmărit blocarea unei enzime numite USP30, implicată în disfuncțiile mitocondriale, procedură cu efecte pozitive în cercetările în modele de șoareci.

Mai multe, pe: Edupedu.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL