Un grup de profesori și suplinitori care au obținut peste nota 7 la titularizare au înaintat o scrisoare Ministrei Educației, Ligia Deca, prin cer să nu mai susțină concursul din nou, conform Edupedu.ro. Înainte de această scrisoare, un grup de suplinitori a mai venit cu un text, despre care a scris Edupedu.ro.
La finalul lunii iulie, peste 6.000 de persoane au semnat o petiție online pe site-ul Declic, tot cu același scop, acela de a nu mai repeta concursul de titularizare dacă nota obținută este peste 7.
„În mod specific, ne referim la etapele premergătoare concursului de titularizare și la faptul că titularii au dreptul de a-și suplimenta norma cu ore plătite prin plata cu ora, ore care ar putea reveni cadrelor didactice care au susținut concursul de titularizare și au obținut minimum nota 7”
Concursul național de ocupare a posturilor didactice vacante/rezevate în învățământul preuniversitar nu reușește să asigure o distribuție justă a posturilor pentru toți participanții. Deși candidații care obțin note mari ar trebui să fie prioritari în repartizarea posturilor, în realitate, multe dintre orele disponibile sunt deja ocupate de titulari prin suplimentarea normei cu plata cu ora”, notează profesorii în scrisoarea către ministra Educației.
După cum medicii nu ar trebui să se gândească la aspectele financiare când tratează pacienții, așa nici profesorii care promovează concursul de ocupare a posturilor didactice vacante/reținute în învățământul preuniversitar nu ar trebui să aibă un contract pe doar un an, în condițiile în care aceștia pregătesc elevii, viitorii adulți, pentru o societate în continuă schimbare.
O țară care se respectă își respectă și profesorii. Dacă tot doriți să implementați măsuri din sistemele de învățământ ale altor țări, atunci implementați și respectul pe care acele țări îl acordă profesorilor
Profesorii suplinitori o invită pe ministra Educației, Ligia Deca, la dialog, conform scrisorii: „deși ați ignorat toate mesajele noastre pe rețelele sociale și nu numai, vă invităm la un dialog pentru a putea îmbunătăți sistemul de învățământ preuniversitar și pentru a aduce predictibilitate tuturor factorilor implicați în procesul educațional. Sperăm ca, de această dată, să nu mai ignorați mesajul nostru și să fiți deschisă la un dialog, deoarece comunicarea este cheia respectului și a succesului. Așteptăm răspunsul dumneavoastră”, susțin semnatarii în scrisoare.
Scrisoarea completă poate fi accesată pe site-ul Edupedu, accesând acest link.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News