Proiectul care stabileşte dezvoltarea investiţiilor în domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagră

Sursa foto: pexels

Deputaţii au adoptat decizional un proiect care stabileşte cadrul legal în vederea dezvoltării investiţiilor în domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagră, lucru care contribuie la îndeplinirea jalonului 116 din PNRR, aferent reformei pieţei de energie electrică, prin înlocuirea cărbunelui din mixul energetic şi susţinerea unui cadru legislativ de reglementare stimulativ pentru investiţii private în producţia de electricitate din surse regenerabile. Legea merge la promulgare.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului legal pentru dezvoltarea investiţiilor din domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagră, contribuind la îndeplinirea jalonului 116, aferent Reformei 1 – Reforma pieţei de energie electrică, prin înlocuirea cărbunelui din mixul energetic şi susţinerea unui cadru legislativ de reglementare stimulativ pentru investiţii private în producţia de electricitate din surse regenerabile, din cadrul Componentei 6 – Energie a Planului Naţional de Redresare şi Rezilientă.

„Prezenta lege reglementează cadrul general necesar implementării în România a proiectelor de producere a energiei electrice din resurse eoliene offshore. Implementarea proiectelor de producere a energiei electrice din resurse eoliene offshore se realizează cu respectarea principiului nediscriminării, în condiţii de concurenţă loială, şi cu respectarea principiului de prevenire şi controlul integrat al poluării prin utilizarea celor mai bune tehnici disponibile pentru activităţile cu impact semnificativ asupra mediului”, arată propunerea legislativă.

Conform proiectului, în domeniul producerii energiei eoliene offshore, Ministerul Energiei are următoarele atribuţii:

a) efectuează studii de specialitate în baza cărora stabileşte perimetrele offshore care pot fi oferite spre concesionare şi identifică informaţiile tehnice de bază aferente perimetrelor respective, care sunt puse la dispoziţia operatorilor economici interesaţi să participe la procedura competitivă de atribuire;

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL