Propagandă penibilă: Iran prezintă un incendiu din Chile drept urmări ale atacului său în Israel

Sursă foto: X/ Acción Ciudadana Chile

Televiziunea de stat iraniană prezintă în mod repetat imagini cu flăcări uriașe în noapte ca fiind urmări ale atacului asupra Israelului, dar acestea sunt de fapt un incendiu din Chile, din februarie. Mai mult, în clip se aude vorbindu-se spaniola.  

Filmările difuzate de televiziunea de stat iraniană care pretind să arate impactul atacului asupra Israelului sunt de fapt un videoclip mult mai vechi al unui incendiu în Chile, la Achupallas, arată cei de la BBC, citați de The Guardian.

Shayan Sardarizadeh a postat capturi de ecran din videoclipul difuzat de Iran alături de fotografii din același videoclip care circula pe rețelele de socializare la începutul acestui an, scrie și The Times of Israel.

Inițial, imaginile au fost atribuite unor postări realizate în luna martie despre un incendiu din Texas.

Ulterior, mergând pe urma distribuirilor, s-a aflat că video-ul prezentat de Iran ca fiind din Israel era, de fapt, și mai vechi- din luna februarie, și mai îndepărtat ca loc- din Chile.

Mai mult, în videoclip se poate auzi cu ușurință o femeie care vorbește în spaniolă.

Atacul fără precedent lansat de Iran asupra Israelului a fost unul ratat, circa 99% din sutele de rachete și drone folosite de Teheran fiind distruse.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: