Puterea Banilor – Antreprenorul român este foarte perseverent

Invitat în emisiunea Puterea Banilor, cu Adriana Armanu, Vlad Mihălăchioiu, owner Romanian Business Club a făcut un portret al antreprenorului la început de drum.

„Acesta este, în general, angajat sau fost angajat care vrea să-și dea demisia, să nu mai muncească pentru altul și care nu prea știe în ce se bagă, afirmă  Vlad Mihălăchioiu. Speră că va munci 3 ore pe zi și cam atât. În această etapă, este foarte mult ego, în loc să pună afacerea pe primul loc; din lipsă de educație financiară, de experiență. Partea bună este că, după ce se lovește de obstacole, începe să se perfecționeze. Cred că cea mai mare calitate a antreprenorului român este că este perseverent. Un om perseverent este cel care face același lucru în fiecare zi. Nu are cum să nu reușească. Oricât de greu ar fi, la un moment dat, puțin cât câte puțin câte puțin, va exista o curbă în care va crește accelerat și n-are cum să nu reușească.”

Referitor la felul cum reacționează un antreprenor la problemele cu care se confruntă, Vlad Mihălăchioiu este de părere că acesta este nevoit să depășească trei praguri importante: afectiv, cognitiv și activ:

„Problemele noastre au mai multe rădăcini. În primul rând, este partea emoțională. În momentul în care are o problemă, trăiește totul emotional: ce se întâmplă, ce simt, cum vreu să rezolv asta… După care urmează pasul cognitiv. Care este decizia pe care trebuie să o iau în acest moment? Eu am o regulă: dacă  poți să-i povestești copilului tău decizia pe care ai luat-o, fără să te simți supărat, frustrat înseamnă că ai luat o decizie corectă. Și, în ultimul rând, cum pui decizia în aplicare – atunci vorbim despre o decizie de business, despre zona de acțiune.”

În ce privește sfaturi pentru cei care pornesc o afacere, în opinia lui Vlad Mihălăchioiu, cele mai importante  sunt aceea de a nu renunța prea repede, nu înainte de a fi siguri că au încercat toate soluțiile posibile și aceea de a se perfecționa continuu.

Vlad Mihălăchioiu a creat unul dintre ele mai relevante cluburi ale antreprenorilor. A început cu o firmă de organizări de evenimente, apoi a pus bazele unei comunități devenite, între timp, puternice. Astăzi, Romanian Business Club reunește antreprenori din București și cele mai importante orașe ale tării și le oferă membrilor săi idei, soluții, sfaturi.

Emisiunea Puterea Banilor, realizată de Adriana Armanu, este difuzată în fiecare vineri, de la ora 16.00.

Urmărește emisiunea aici.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL