R. Moldova: peste 60% dintre respondenți sunt în favoarea aderării la UE

vote-moldova

Potrivit unui sondaj efectuat de iData, aproximativ 60,6% dintre respondenții din R. Moldova sunt în favoarea aderării țării la Uniunea Europeană, în timp ce 33,1% se declară împotriva.

Dintre respondenții care sunt împotriva aderării la UE, majoritatea sunt din regiunea de Nord (Ocnița), din Bălți și din Unitatea Teritorială Găgăuzia, potrivit Jurnal.md.

Duminicp, 5 noiembrie, urmează să aibă loc alegeri locale în Republica Moldova, urmând să fie aleși 898 de primari și mai mult de 11.000 de consilieri locali.

CITEȘTE ȘI R. Moldova: Alegerile locale de dumincă, primul test important pentru actuala guvernare

În ceea ce privește refacerea URSS, 62,7% sunt împotrivă, iar 28,6% au declarat că ar fi pentru. Majoritatea cetățenilor care au răspuns în favoarea refacerii URSS sunt la fel din Ocnița, Unitatea Teritorială Găgăuzia, dar și din raioanele Florești, Criuleni și Cahul.

Sondajul a fost efectuat telefonic (CATI – 61%), față în față (CAPI – 25%) și prin completarea chestionarului on-line (CAWI – 14%). Eroarea maximă de eșantionare este de ±2,9% la nivel național și de ±4,2% în mun. Chișinău.

Sondajul este reprezentativ pentru Republica Moldova, cu excepția populației din Stânga Nistrului și a cetățenilor Republicii Moldova care locuiesc în afara țării.

Sursa, credit foto: Jurnal.md.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL