Rafila: Vom avea programe la nivel naţional pentru cancerul de col uterin

Rafila
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, la evenimentul care a dat startul lunii roz, luna luptei împotriva cancerului la sân, că vom avea programe la nivel naţional pentru cancerul de col uterin şi programe naţionale pentru screeningul cancerului de sân. Butonul pentru iluminarea în roz a clădirii alese pentru anul acesta, Casa Miţa Biciclista, a fost apăsat de Simona Halep.

Cea de-a 23 ediţie a evenimentului de iluminare în roz a unei clădiri simbolice pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân a avut loc anul acesta sub sloganul „Rozul renaşte de 23 de ani pentru sănătatea femeii”. Simona Halep a fost invitata de onoare a evenimentului, fiind şi cea care a apăsat butonul iluminării în roz. A fost prezent şi Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, la evenimentul organizat de Fundaţia Renaşterea cu susţinerea Fundaţiei Superbet.

“Vom avea programe la nivel naţional pentru cancerul de col uterin, vom avea programe naţionale pentru screeningul cancerului de sân. Toate femeile din România sau marea lor majoritate trebuie să beneficieze şi să poată face screening atât pentru cancerul de sân, cât şi de col”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL