Războiul dintre Israel şi Hamas amplifică riscurile pentru economia mondială

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Pe măsură ce războiul dintre Israel şi Hamas se apropie de a patra săptămână, riscurile pentru economia globală cresc, a declarat luni economistul Mohamed el-Erian, transmite CNBC.

Conflictul s-a intensificat luni, după ce armata israeliană a declarat că şi-a extins ofensiva la sol în Gaza, în timp ce îşi continuă atacul ca răspuns la atacurile teroriste din 7 octombrie ale grupării militante Hamas.

El-Erian, care este consilier economic şef la Allianz, a spus că cu cât luptele continuă mai mult, cu atât sunt mai mari şansele ca acestea să devină un conflict regional cu implicaţii pentru pieţele financiare globale.

”Cu cât acest conflict durează mai mult, cu atât este mai probabil să escaladeze”, i-a spus el-Erian lui Dan Murphy de la CNBC, în timpul unei sesiuni de panel la Summit-ul AIM din Dubai.

”Cu cât riscul de escaladare este mai mare, cu atât este mai mare riscul de contagiune în restul lumii din punct de vedere economic şi financiar”, a continuat el.

El-Erian a spus că o astfel de contagiune ar agrava problemele deja omniprezente cu care se confruntă economia globală, inclusiv stagnarea creşterii, inflaţia încăpăţânat de mare şi fragmentarea mai largă a pieţelor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: