Replici dure între purtătorii de cuvânt PSD și PDL

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, și purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, își aruncă replici dure pe tema ”traseismului politic” a prezidențiabilului ACL, Klaus Iohannis.

Dan Șova îl acuză pe Klaus Iohannis de traseism politic după ce a câțtigat Primăria Sibiului sub sigla FDRG, iar acum este președintele PNL.

”Am văzut că purtătorul de cuvânt al PNL ne spune că este legală trecea domnului Iohannis de la FDRG la PNL. Domnul Iohannis a trecut la PNL de la formaţiunea în numele căreia a candidat. Nu a fost independent. Faptul că FDRG este o formaţiune a unei minorităţi naţionale nu înseamnă că este moral ce a făcut domnul Iohannis. Primăria Sibiului a fost câştigată sub sigla FDGR. Domnul Iohannis este un traseist politic şi nu are moralitatea să comenteze pe acest subiect. Asta, dincolo de faptul că trădarea electoratului de către PNL este o justificare cât se poate de morală pentru primari liberali care nu vor să tragă la căruţa regimului Băsescu pentru că aşa le cere noua conducere a partidului”, a spus Dan Şova.

Totodată, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a subliniat că este perfect legal ca un membru al unei organizații aparținând minorităților să facă parte în același timp și dintr-un partid politic. Și îi sugerează vicepremierului Liviu Dragnea, care i-a reproşat această situaţie liberalului Klaus Iohannis, să studieze mai bine legislaţia.

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat luni, la Baia Mare, că liderul PNL, Klaus Iohannis, dă dovadă de ‘ipocrizie’ în privinţa actului normativ care ar permite aleşilor locali să poată opta în două săptămâni pentru partidul în care vor să activeze, în condiţiile în care şi el a fost ales la Primăria Sibiu pe lista Forumului Democrat German şi apoi a migrat la liberali.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: