RETROSPECTIVĂ 2023 / Principalele acţiuni ale ministrului Afacerilor Externe

Bogdan Aurescu/ Facebook MAE
Sursa foto: Facebook

Principalele acţiuni ale ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

IANUARIE

9. – Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, la sediul MAE, pe secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Algeriene Democratice şi Populare, Amar Belani, aflat în vizită în România, cei doi oficiali reconfirmând, în acest context, „dorinţa de dezvoltare şi aprofundare a relaţiilor româno-algeriene”.

12. – Participarea la conferinţa de lansare la Bucureşti a Preşedinţiei suedeze a Consiliului Uniunii Europene, organizată de Ambasada Regatului Suediei în România, în colaborare cu Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

16. – Primirea ministrului pentru afaceri europene şi proprietatea de stat al Republicii Finlanda, Tytti Tuppurainen.

19. – Participarea a cea de-a 53-a Reuniune Anuală a Forumului Economic Mondial (World Economic Forum), de la Davos-Klosters, Confederaţia Elveţiană. (19-20)

27. – Vizita, alături de vice-premierul şi ministrul afacerilor externe al Regatului Ţărilor de Jos, Wopke Hoekstra, şi ministrul pentru Europa şi afaceri externe al Republicii Franceze, Catherine Colonna, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, de la Cincu, judeţul Braşov.

FEBRUARIE

11. – Primirea unei delegaţii a Congresului Statelor Unite ale Americii, condusă de congresmanul Mike Rogers.

14. – Participarea în calitate de vorbitor principal, la reuniunea deschisă a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), cu tema „Ameninţări la adresa păcii şi securităţii internaţionale: creşterea nivelului mărilor şi oceanelor – implicaţii pentru pacea şi securitatea internaţionale”, desfăşurată la sediul ONU din New York, SUA.

17. – Participarea la Conferinţa de Securitate de la München, în Republica Federală Germania. (17-18)

24. – Susţinerea intervenţiei naţionale a României la Dezbaterea la nivel ministerial a Consiliului de Securitate al ONU pe tema „Menţinerea păcii şi securităţii în Ucraina”, în contextul marcării unui an de la declanşarea de către Federaţia Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei, desfăşurată la sediul ONU din New York, SUA.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: