Reuters: Super marţea alegerilor primare din SUA va pune la încercare puterea politică a industriei criptografice

bitcoin
Sursă foto: Unsplash

Criptomonedele s-au întors! Şi nu doar pe pieţele financiare. Industria în plină dezvoltare a criptomonedelor se implică în alegerile din SUA în 2024, cheltuind milioane de dolari în alegerile primare care vor avea loc în California, Alabama şi Texas, în aşa-numita super marţi, pentru a susţine candidaţii prietenoşi cu acest sector şi pentru a-i învinge pe cei care pledează pentru mai multe reglementări, transmite Reuters.

Modul în care aceşti candidaţi performează marţi, când zeci de candidaturi din America vor fi reduse la doi concurenţi, va indica cât de multă influenţă ar putea exercita directorii cripto din ce în ce mai bogaţi, în noiembrie.

Alegerile primare vor avea loc în 15 state americane.

Super-PAC-urile noi din industrie, care sunt grupuri independente de strângere de fonduri, Fairshake, Protect Progress şi Defend American Jobs, susţinute de fonduri de la Coinbase, şi gemenii Winklevoss au cheltuit cel puţin 13 milioane de dolari pentru alegerile primare de marţi, potrivit unei analize Reuters a datelor de la OpenSecrets, un grup de cercetare care urmăreşte banii în politica SUA şi influenţa acestora asupra alegerilor şi politicii.

Şi acesta este doar începutul, spun oficialii.

”Comunitatea cripto face politică pentru a câştiga. Vom avea influenţă şi impact în alegerea candidaţilor care se aliniază agendei noastre şi viziunii noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Fairshake, Josh Vlasto.

În total, cele trei super-PAC-uri au strâns aproape 102 milioane de dolari din ianuarie 2023 până în ianuarie 2024, au arătat datele Comisiei Electorale Federale.

Industria criptomonedelor a crescut în ultimele luni, iar bitcoin a atins un nou maxim săptămâna trecută, după ce prăbuşirea mai multor jucători mari în 2022 a zdrobit preţurile şi a determinat adoptarea unor reglementări mai stricte.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL