Biserica se reîntoarce acolo de unde a fost alungată de politica regimului comunist

Alfred Simonis
Sursă foto: Facebook / Alfred Simonis

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a afirmat luni că, printr-un gest reparatoriu – sfinţirea Capelei ortodoxe din Palatul Parlamentului -, Biserica se reîntoarce acolo de unde a fost alungată de politica atee a regimului comunist.

„Sfinţirea Capelei Palatului Parlamentului reprezintă pentru mine un eveniment unic, de însemnătate spirituală, culturală şi istorică aparte. La propunerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, acest lăcaş de închinare a fost pus sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei, cel de a cărei misiune se leagă creştinarea românilor. Nu trebuie să uităm că pentru construcţia Palatului Parlamentului au fost dărâmate cinci biserici. Într-un gest reparatoriu, astăzi, Biserica se reîntoarce acolo de unde a fost alungată de politica atee a regimului comunist”, a declarat Simonis, la evenimentul de la Parlament.

Potrivit acestuia, istoria modernă a României nu poate fi cu adevărat înţeleasă fără a sublinia relaţia de cooperare între autorităţile de stat şi cele religioase.

„Suntem români, suntem creştini, în marea noastră majoritate, însă această majoritate trebuie percepută în termenii dialogului şi ai deschiderii, ai înţelegerii reciproce şi ai împărtăşirii valorilor comune. Avem astăzi nevoie mai mult ca oricând de dialog, iar existenţa unei capele ortodoxe în cadrul Palatului Parlamentului nu poate decât să contribuie la împlinirea acestui deziderat. Pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în acest spaţiu un loc de rugăciune poate reprezenta în egală măsură cadrul atât de necesar reculegerii reîntoarcerii către noi înşine, un loc în care spiritualitatea conferă un plus de luciditate, de responsabilitate, de echilibru. Nu întâmplător multe dintre instituţiile europene beneficiază de un asemenea cadru, demonstrând astfel că, indiferent de preferinţele politice, de disensiunile fireşti din viaţa politică a oricărei ţări, credinţa are puterea de a unifica, de a tempera pasiunile şi de a responsabiliza”, a adăugat Simonis.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL