România Frumoasă – Sute de mii de oameni la Noaptea muzeelor la sate

Sute de mii de oameni au vizitat și au participat sâmbătă seară la cele peste 100 de muzee, evenimente culturale, programe educative.

Acestea au fost organizate în spații cu valoare istorică și de patrimoniu din satele și comunele din 35 de județe ale României.

Este vorba despre o premieră europeană, gândită pe modelul Nopții muzeelor, care are loc n România de 19 ani.

Cu fiecare ediție, peste un million de români ies în stradă la Noaptea muzeelor, un eveniment care pune în valoare patrimoniul românesc, cultura, muzeele și munca celor de aici.

Dacă Noaptea Muzeelor a început acum 19 ani cu cinci muzee, proiectul Noaptea muzeelor la sate  începe cu 117 obiective în anul de start.

Noua marcă culturală propusă de Rețeaua Națională a Muzeelor a invitat, pe 2 septembrie,  vizitatorii să descopere o lume neștiută a spațiului rural din România: muzee și colecții muzeale, case memoriale, gospodării țărănești conservate în situ, castele, domenii nobiliare, cetăți, biserici fortificate sau de lemn, colecții de artă și istorie religioasă ale unor ansambluri mănăstirești, muzee parohiale, centre de artă, ateliere, centre culturale, mausolee, hambare și multe alte atracții.

România Frumoasă: despre oameni, fapte, locuri.

Credit foto: Dâmbovițeanul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: