Românii care cumpără o locuință asigurată, devin beneficiarii poliței

Sursă foto: Pixabay

Legislația privind asigurarea obligatorie a locuinței a adus clarificări importante pentru procedura de obținere a poliței. 

Pentru cei care tocmai și-au cumpărat o casă, iar fostul proprietar avea deja o poliță de asigurare obligatorie împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundațiilor, trebuie să știți că polița rămâne valabilă.

Tot ce trebuie să faceți este să contactați asigurătorul pentru ca numele dumneavoastră să fie trecut pe polița existentă.

Polița PAD rămâne valabilă și în cazul în care ați cumpărat o locuință prin credit bancar și apelați la o refinanțare.

Legea 115/2023 privitoare la asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor aduce modificări importante legate de valabilitatea poliței PAD și proprietarul acesteia în cazul vânzării unei locuințe sau a refinanțării unui credit ipotecar.

De exemplu, la vânzarea unei locuințe asigurate, beneficiarul asigurării devine automat noul proprietar al acesteia.

În situația schimbării proprietarului unei locuințe care este asigurată obligatoriu și pentru care prima de asigurare a fost achitată integral, contractul PAD rămâne valabil până la data trecută în contract, beneficiarul asigurării fiind noul proprietar, potrivit Articol 9 din Legea 115/2023.

Trebuie doar să te adresezi broker-ului, agentului, asigurătorului care a emis polița, să soliciți schimbarea asiguratului pe poliță”, a spus managerul distribuției PAID, Rodica Brătescu.

„Dacă achiziționat o locuință cu credit ipotecar de la bancă și doriți să faceți o refinanțare, polița PAD rămâne valabilă.

Vă puteți adresa broker-ului sau agentului cu care ați emis această poliță pentru a vă emite un supliment de modificare a băncii”, a spus Bianca Malnașanu, distribuție PAID.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL