Românii morți în străinătate, repatriați pe cheltuiala statului

Sursa: jurnalul.ro

Guvernul României ar urma să susțină financiar repatrierea românilor care își pierd viața peste hotare, potrivit unui proiect de lege pus zilele trecute, în dezbatere, la Parlament.

Cheltuiala va fi suportată de la bugetul Ministerului de Externe în limita a 5.000 de euro, potrivit propunerii legislative, însă, în anumite situații, ajutorul pentru familiile îndoliate ar putea depăși această sumă. „Una dintre cele mai mari problemele cu care se confruntă aparţinătorii celor decedaţi în afara graniţelor ţării o constituie repatrierea acestora”, costurile fiind „prohibitive” pentru familiile românilor plecați la muncă în străinătate, spune inițiatorul proiectului de lege.

Propunerea legislativă pentru „suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetățenilor români decedați în străinătate” a fost pusă, luni, pe masa senatorilor, de parlamentarul PSD Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, care a solicitat dezbaterea proiectului în procedură de urgență.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL