Românii, printre cei mai fericiţi europeni

Sursă foto: X

Românii sunt printre cei mai fericiţi europeni. Populația din UE și-a evaluat satisfacția generală față de viață la o medie de 7,1 puncte, pe o scară de la 0 (foarte nemulțumit) la 10 (foarte mulțumit), arată un sondaj al biroului european de statistică, Eurostat. 

România ocupă unul dintre primele locuri în UE în ceea ce privește satisfacția legată de viață, relevă sondajul citat.
De menționat este faptul că vorbim de un indicator subiectiv al bunăstării, care este colectat ca parte a statisticilor UE privind venitul și condițiile de viață, însă nu depinde neapărat de situația finaciară.

Românii sunt printre cei mai fericiţi europeni

Cele mai ridicate grade de satisfacție au fost înregistrate în Austria (7,9), Finlanda, Polonia și România (fiecare cu 7,7), Belgia și Olnada (ambele cu 7,6). Cel mai scăzut nivel de satisfacție era în Bulgaria (5,6), țara vecină fiind urmată de Germania (6,5) și Grecia (6,7).

În toate țările, cu excepția Bulgariei, ratingurile medii de satisfacție în ceea ce privește viața au fost peste 6, ceea ce înseamnă că majoritatea persoanelor din UE s-au declarat mai degrabă mulțumite decât nemulțumite. Satisfacția în viață poate fi influențată de numeroși factori, cum ar fi vârsta, nivelul de educație, situația familială și financiară, precum și de diversitatea experiențelor, alegerilor, priorităților și valorilor unui individ, notează Eurostat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL