Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Trump, condamnat să plătească aproape 150 de milioane de dolari către două femei

Sursa foto: Flickr

Rudy Giuliani, fostul primar al New Yorkului şi fostul avocat de încredere al lui Donald Trump, trebuie să plătească daune de peste 148 de milioane de dolari către două foste angajate electorale din Georgia pe care le-a defăimat prin acuzaţii false că au ajutat la fraudarea alegerilor din 2020 în dauna lui Donald Trump, a decis vineri un juriu din Washington, relatează Reuters.

Juriul de la tribunal federal din Washington a constatat că Giuliani le datorează celor două femei, Wandrea „Shaye” Moss şi mama ei, Ruby Freeman, 73 de milioane de dolari pentru a le despăgubi pentru prejudiciul emoţional şi de reputaţie pe care l-au suferit, în timp ce 75 de milioane de dolari este amenda pentru comportamentul său (daune punitive).

„Astăzi este o zi bună. Un juriu a fost martor la ceea ce Rudy Giuliani ne-a făcut mie şi fiicei mele şi l-a tras la răspundere”, a declarat Freeman reporterilor adunaţi în faţa tribunalului, adăugând că „şi alţii trebuie să fie traşi la răspundere”.

Un judecător federal a stabilit, înainte de proces, că Giuliani trebuie să răspundă pentru defăimare, pentru provocarea intenţionată de stres emoţional şi conspiraţie civilă. Singura întrebare în faţa juriului a fost cât de mult trebuie să  i se impună lui Giuliani să plătească. El l-a ajutat pe fostul preşedinte republican Trump să-i fie propagate afirmaţiile sale false cu privire la o fraudare a alegerilor din 2020. Juriul a deliberat timp de peste 10 ore înainte de a lua o decizie.

Giuliani a declarat că va face apel. „Absurditatea sumelor nu face decât să sublinieze absurditatea întregii proceduri”, a declarat el reporterilor.

Verdictul a fost pronunţat după trei zile emoţionante de mărturii în care Moss şi Freeman, care sunt două femei de culoare, au povestit despre potopul de mesaje rasiste şi sexiste, inclusiv ameninţări de linşaj, pe care le-au primit după ce Trump şi aliaţii săi au răspândit afirmaţii false potrivit cărora ele ar fi fost implicate în fraude electorale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL