Rutenii din România cer „autonomia Rusiei Subcarpatice”. Reclamaţii la ONU

ONU united nations
Sursa foto: United Nations

Delegația Rusiei la Consiliul Drepturilor Omului din cadrul ONU, de la Geneva, a acuzat România că încalcă drepturile minorităților naționale, enumerând romii, maghiarii și rutenii transcarpatici printre „cele mai vulnerabile” minorități. Fără să dea exemple concrete de discriminări, delegația Rusiei s-a rezumat să voteze împotriva raportului privind drepturile omului în România în cadrul Consiliului.

În România, rutenii sunt o minoritate recunoscută oficial și reprezentată în Parlament. În plus, la noi în țară există mai multe organizații ale rutenilor, dintre care una are legături strânse cu Rusia. Uniunea Rutenilor Subcarpatici din România, care este foarte apropiată de ambasadorul Rusiei la București, pe care îl prezintă ca „fratele mai mare”, cere nici mai mult nici mai puțin decât „autonomia deplină a Rusiei Subcarpatice în cadrul Ucrainei”.

„Avem în continuare îngrijorări serioase cu privire la discriminarea minorităților naționale din România, dintre care cele mai vulnerabile sunt romii, maghiarii și rutenii transcarpatici. Xenofobia, rasismul și naționalismul sunt în prezent în creștere în România”, a transmis delegația Rusiei la Geneva, potrivit unei postări pe rețeaua X.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL