Sam Bankman-Fried, fondatorul platformei cripto FTX, a fost găsit vinovat

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Acuzat de fraudă, conspiraţie criminală şi spălare de bani, Sam Bankman-Fried a fost găsit vinovat, joi, de un juriu din New York pentru toate cele şapte capete de acuzare, după un proces răsunător de cinci săptămâni, relatează AFP.

„SBF”,riscă în total până la 110 ani de închisoare. Sentinţa sa urmează să fie pronunţată la o dată ulterioară.

După mai puţin de cinci ore de deliberare, juriul l-a găsit vinovat de utilizarea, fără ştirea lor, a fondurilor depuse de clienţii platformei sale de schimb de criptomonede FTX, care a dat faliment în noiembrie 2022.

Banii au alimentat tranzacţiile şi investiţiile riscante ale companiei sale de investiţii, Alameda Research, ale cărei împrumuturi de la platformă au ajuns până la aproximativ 14 miliarde de dolari.

„Sam Bankman-Fried a comis una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA”, a declarat Damian Williams, procuror federal din Manhattan, după citirea verdictului. „O schemă de mai multe miliarde de dolari menită să îl facă regele criptomonedelor”.

A fost un succes pentru procuratură, care l-a îngropat pe „SBF” sub milioane de documente, multe dintre ele acuzatoare, precum şi sub mărturia a trei dintre foştii săi apropiaţi, inclusiv a fostei sale iubite.

Cu toţii au susţinut că au acţionat sub conducerea fostului lor şef, care se afla la cârma tuturor deciziilor-cheie care i-au permis lsă delapideze banii clienţilor şi să-şi asume riscuri nebănuite.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: