Scandal în Franța. Noul ministru al Educației este criticat pentru că și-a dus copiii la școli private

Sursa foto: Freepik

Noul ministru al Educației din Franța este criticat pentru că și-a dus copiii la școli private. Amelie Oudea-Castera a declarat că decizia a fost luată din cauza lipsei de personal la școala de stat, transmite euronews.com.

La doar trei zile de la preluarea mandatului, Amelie Oudea-Castera se confruntă deja cu probleme.

Presiunea asupra deciziei sale de a-și trimite copiii la o școală privată a umbrit încercarea președintelui Emmanuel Macron de a-și începe cel de-al doilea mandat cu o remaniere a cabinetului.

Totul a început vinerea trecută, când, întrebată de presă despre școlarizarea copiilor ei, ea a justificat decizia spunând că este „frustrant” câte ore nu a înlocuit școala publică a fiului ei atunci când unul dintre profesorii săi era în concediu.

Noul ministru a explicat că ea și soțul ei erau „sătui, ca mii de familii” și au decis să „caute o altă soluție”. Restul copiilor lor au urmat prestigioasa școală Stanislas, o instituție catolică din apropierea casei lor din Paris.

În urma scandalului, mai mulți francezi i-au cerut să-și dea demisia.

„Trebuie să închidem acest capitol al atacurilor personale și al vieții personale”, a declarat ministrul în timpul unei vizite oficiale la Paris, luni dimineață.

Anul trecut, Ministerul Educației a efectuat o anchetă la această școală, după ce a fost acuzată de homofobie și sexism.

Ceea ce i-a înfuriat pe francezi și a provocat apeluri la demisia ministrului a fost un articol apărut în ziarul Liberation duminică, în care se afirmă că fiul ei a petrecut doar un semestru la grădinița publică Littre. De asemenea, ziarul susține că decizia actualului ministru de a-l transfera la o altă școală a fost motivată de refuzul școlii de a-l promova pe fiul său la grupa mijlocie, considerând că acesta era încă prea mic.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL