Scandal la USR: motivul pentru care Octavian Berceanu a fost suspendat din partid

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Un nou scandal a izbucnit în partidul condus de Cătălin Drulă. Octavian Berceanu, una dintre cele mai cunoscute figuri din USR, a fost suspendat din partid, pentru trei luni, pentru delict de opinie.

Suspendarea lui Octavian Berceanu vine după ce în urmă cu câteva zile fostul șf al Gărzii de Mediu scria, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că nu recomandă USR pentru alegerile europarlamentare si nici actuala conducere USR pentru guvernare.

„USR vine pentru Euro cu o listă făcută din pixul conducerii, listă care NU exprimă voinţa membrilor USR. Conducerea USR se comportă precum conducerile vechilor partide. Actuala conducere USR duce mişcarea de opoziţie politică spre depreciere rapidă şi controlată.

USR este un partid captiv unei conduceri profund corupte moral. Altfel, USR este un partid care prin calitatea membrilor obişnuiţi poate aduce un suflu proaspăt în politică.”, mai scria recent Berceanu, pe Facebook.

Foto

De altfel, modul în care a fost întocmită lista eligibililor pentru Bruxelles a stârnit valuri de controverse în partid având în vedere că, la alegerile anterioare, candidaţii au fosta stabiliţi în urma unor primaries, respectiv toţi cei ce doreau să candideze pentru PE şi-au prezentat public, în faţa colegilor, ideile şi platforma, după care useriştii au votat pe cine să pună pe listă. În acest an, lista a fost stabilită însă în cadrul restrâns. În fruntea ei a ajuns acum, după retragerea Elenei Lasconi, însuşi fostul şef al partidului, Dan Barna.

Suspendarea îl va împiedica pe Berceanu să candideze la alegerile interne pentru alegerile locale, susţin surse din partid pentru epochtimes-romania.com

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: