Schengen: Olanda a cerut oficial o nouă misiune europeană în Bulgaria pentru a verifica respectarea statului de drept

Sursa foto: Facebook

Olanda a solicitat oficial Comisiei Europene o misiune suplimentară în Bulgaria, a informat BNR, serviciul public de radiodifuzine din Bulgaria. Misiunea este legată de dreptul de veto al regatului asupra aderării Bulgariei la spațiul Schengen, căreia i se opune și Austria, transmite publicația Mediapool, citată de Rador Radio România.

Olanda se concentrează pe problemele de justiție din Bulgaria, în timp ce Austria are observații cu privire la paza frontierelor.

Despre solicitarea unei astfel de misiuni a anunțat, în urmă cu mai bine de o lună, ministrul migrației din Țările de Jos, Eric van der Burg, iar mai târziu și premierul interimar, Mark Rutte, care a subliniat în mod explicit că se aștepta de la aceasta un raport obiectiv, nu unul „îndulcit” despre statul de drept.

Olanda așteaptă o evaluare a ultimelor modificări legislative din Bulgaria, care afectează controlul procurorului general, modificările aduse Comisiei pentru Combaterea Corupției și Confiscarea Averilor Dobândite Ilicit și modificările constituționale pregătite.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: