Se cere demiterea președintelui Consiliului Concurenței

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Transportatorii se revoltă și cer premierului Marcel Ciolacu demiterea președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Aceștia susțin că premierul României ar trebui să ”finalizeze demersul început anul trecut, de schimbare a conducerii Consiliului Concurenței, pentru însănătoșirea acestei instituții grav bolnave care, în mod evident susține activitatea firmelor de asigurări, periclitând-o pe a celor de pe piața de reparații auto și transporturi”.

”Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) solicită Guvernului și Parlamentului să schimbe de urgență președintele Consiliului Concurenței. Premierul României, Marcel Ciolacu, poate demara procedura de revocare din funcție a lui Bogdan Chiritoiu de la șefia Consiliului Concurenței, pentru evidenta legătură a acestuia cu piața de asigurări RCA.

Companiile multinaționale vând polițe RCA cu 250% mai scumpe decât acum 3 ani. Premierul României ar trebui să finalizeze demersul început anul trecut, de schimbare a conducerii Consiliului Concurenței, pentru însănătoșirea acestei instituții grav bolnave care, în mod evident susține activitatea firmelor de asigurări, periclitând-o pe a celor de pe piața de reparații auto și transporturi.

Pentru cei care uită cine conduce Consiliul Concurenței, reamintim următoarele fapte: Consiliul Concurenței a refuzat în mod repetat verificarea modului de funcționare a pieței RCA de asigurări din România, până în anul 2015, când transportatorii au organizat primul protest național, împotriva creșterii nejustificate a valorii polițelor RCA. La acel moment, transportatorii au bătut cu pumnul în masa Guvernului României, iar vicepremierul Vasile Dâncu a înțeles că în piața de asigurări RCA și la ASF se întâmplă ceva profund greșit, iar 8 milioane de șoferi din România sunt afectați de activitatea celor două instituții.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL