Cumpărătorii de automobile își schimbă preferințele în privința culorii

Sursă foto: Facebook

În cercetarea tendințelor lansată în toamna anului trecut, BASF a constatat că paleta tradițională de culori pentru automobile trece printr-o transformare.

Raportul de culoare BASF 2023 pentru acoperiri OEM pentru automobile, lansat recent, oferă date solide pentru a susține ideea că paleta tradițională de culori pentru automobile trece printr-o transformare.

Conform oficialilor BASF, nuanțele acromatice, care au format întotdeauna fundamentul culorilor auto, se confruntă cu o schimbare semnificativă. În timp ce albul continuă să-și mențină poziția de cea mai populară alegere pentru vehiculele ușoare de pasageri, a înregistrat, totuși, o scădere notabilă a cotei de piață. În schimb, negrul a crescut în popularitate, în detrimentul albului.

Preferințele consumatorilor variază, de asemenea, în funcție de regiuni. De exemplu, în America de Nord, există o preferință din ce în ce mai ridicată pentru nuanțele mai deschise de argintiu în detrimentul celor de gri închis, în timp ce în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), balanța înclină spre nuanțele mai închise.

Între timp, culorile cromatice au rămas stabile, fără modificări semnificative în cota lor totală de piață (19%). Această categorie include o gamă de culori precum albastru, roșu, maro și bej, care continuă să-și mențină popularitatea în rândul clienților.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL