Sebastian BURDUJA, despre tariful locurilor de parcare din Capitală: “Cred că e mai corect un tarif diferențiat”

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a vorbit la postul B1 TV despre tarifarea locurilor de parcare din Bucureşti. Acesta a menţionat că preferă aplicarea unui tarif diferențiat deoarece atunci când intri într-o zonă mai aglomerată şi ai o solicitare mai mare e normal să crești tariful de ocupare a domeniului public.

Sebastian Burduja l-a lăudat pe Stelian Bujduveanu, viceprimar general liberal, pentru inițiativa de a marca locurile de parcare cu albastru.

“E bine că ele au fost marcate. E meritul lui Stelian Bujduveanu, inițiativa viceprimarului general liberal”, a declarat Sebastian Burduja.

Întrebat daca parcarea în Bucureşti este prea scumpă sau are un preţ rezonabil, Sebastian Burduja a precizat că el preferă aplicarea unui tarif diferențiat, nu cum este acum, 5 lei în toate zonele.

“A fost într-adevăr, o perioadă în care tariful a fost diferențiat și în zonă centrală era într-adevăr 10 lei, într-o zonă mai periferică 5 lei, acum e 5 lei peste tot. Cred că e mai corect un tarif diferențiat. E mai pe gustul meu. Adică cu cât intri într-o zonă mai aglomerată, ai o solicitare mai mare, crești tariful de ocupare a domeniului public. Asta fac mașinile și nu există parcare gratuită în centru, în punctul zero, pentru un oraș”, a afirmat Sebastian Burduja.

Ministrul liberal a prezentat şi câteva exemple de oraşe în care parcarea este destul de scumpă comparativ cu cea din Bucureşti.

“În Washington sau New York sau în alte mari orașe ale lumii, parcarea este și 20 euro pe oră sau 20 dolari pe oră. Deci trebuie să-i încurajăm și astfel pe bucureșteni, dar trebuie să aibă și alternative”, a încheiat Sebastian Burduja.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: