Castelul-muzeu Dracula își deschide porțile pe 1 Decembrie

Castel Bran
Sursa foto: wikipedia

O familie cu tradiție în turism a construit cu fonduri proprii un muzeu dedicat lui Dracula, într-o zonă deosebit de ofertantă din punct de vedere al peisajelor, dar fără atracții turistice.

Ajutat de poziționare, la poalele Cetății Poenari – a doua reședință a lui Vlad Țepeș -, castelul se dorește o modalitate de petrecere a timpului liber în zonă și pentru copii, și pentru adulți, și români, și străini.

“Un Castel Dracula în zonă, pentru că Vlad Țepeș a avut o ședere îndelungată aici, pentru că ne aflăm în apropierea Cetății Poenari, despre care se spune că a fost construită la ordinul lui de boierii care au fost luați în zilele Paștelui. E de-al locului numele și îl folosim plătind licență, conform legii. Ducem legenda mai departe denumind castelul Dracula, dar folosim numele de mai mulți ani, de când am extins complexul turistic din zonă. Numele Dracula atrage. Nouă ne trec pragul și turiști români, dar mai ales străini, care vor să descopere ce înseamnă Dracula pentru români”, declară Cristina Stanciu, proprietarul complexului turistic și al castelului – muzeu.

Turiștii sunt introduși într-o atmosferă veritabilă din vremea domniei lui Vlad Țepeș prin decorațiunile castelului, pereți din piatră și cărămidă pictați realizați de meșteri populari din zonă, dar și din Bihor și Harghita, obiecte care reproduc viața din acele vremuri, expuse în muzeu, Sala Tronului în care pot fi admirați Vlad Țepeș și boierii săi în mărime naturală. Două proiecții, dintre care una de animație concepută special pentru copii, le vor dezvălui aspecte din viața domnitorului.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: