Secretarul american al Apărării, vizită-surpriză la Kiev 

Sursă foto: Twitter

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ajuns luni la Kiev într-o vizită-surpriză, conform Reuters, citat de The Guardian.

”Sunt aici pentru a transmite un mesaj important: Statele Unite continuă să fie alături de Ucraina în lupta sa pentru libertate împotriva agresiunii Rusiei, atât acum, cât și în viitor”, a precizat Austin într-un mesaj publicat pe Twitter.

Vizita acestuia, care din motive de securitate nu a fost anunțată, are loc în contextul în care există o diviziune tot mai mare în legislativul american cu privire la ajutorul acordat Ucrainei.

Statele Unite sunt principalul furnizor de sprijin militar al Ucrainei. O diminuare a acestui ajutor ar putea îngreuna contraofensiva Kievului.

Noul președinte al Camerei Reprezentanților a SUA, Mike Johnson, un aliat al lui Trump, a dat asigurări ca nu va abandona Ucraina, dar va ajuta Israelul mai întîi.

Luna viitoare va avea loc la Washington o conferință comună Ucraina-SUA privind industria militară.

Acest eveniment, care va avea loc în perioada 6-7 decembrie, este menit să stimuleze producția internă de arme a Ucrainei, în vreme ce războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei va intra în curând în cel de-al doilea an.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL