Șefii Jandarmeriei, acuzați că și-au aprobat ilegal plata a sute de ore suplimentare, scapă de anchetă

Jandarmeria
Sursa foto: Facebook / Jandarmeria

Dosarul privind foști șefi ai Jandarmeriei Române suspectați că ar fi încasat, în cursul anului 2020, drepturi bănești în sumă totală de 79.852 lei reprezentând ore suplimentare, fără vreo justificare legală, a fost clasat.

Procurorul militar care a instrumentat cauza a apreciat că ”nu rezultă dincolo de orice îndoială rezonabilă” că acei trei ofițeri nu ar fi muncit câte 12 ore pe zi peste programul normal de lucru, ”astfel încât dubiul profită suspecților”.

Totuși, în urma reanalizării dosarului, procurorul şef adjunct al PICCJ-DNA a cerut, în august 2023, redeschiderea urmăririi penale în cazul unuia dintre cei trei ofițeri.

Este vorba despre colonelul Bogdan Enescu, inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române la data faptelor, cel care a aprobat în calitate de ordonator de credite efectuarea plăţilor orelor suplimentare presupus efectuate de el însuşi, precum şi de ceilalţi doi foşti inspectori generali.

Subalternii săi, generalul de brigadă Constantin Florea și colonelul Cătălin Ionuț Sindile, scapă însă de redeschiderea anchetei. Procurorul a justificat decizia astfel: nu este vinovat cel care cere, ci cel care aprobă, iar instanța militară a fost de acord cu explicația.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL