Şeful PNL Iaşi anunţă suplimentarea cu 65 milioane de euro a fondurilor pentru realizarea noului sediu al Operei Iaşi

Sursă foto: Wikipedia

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că pentru construcţia noului sediu al Operei Naţionale Iaşi vor fi alocaţi suplimentar 65 de milioane de euro, astfel că investiţia totală se va ridica la 80 de milioane de euro. Autorităţile estimează că primele spectacole în noua sală vor avea loc în anul 2027.

Liberalul Alexandru Muraru a afirmat, vineri că proiectul de construire a unui sediu nou pentru Opera Iaşi are în premieră un calendar ”coerent” de implementare, el anunţând suplimentarea bugetului pentru realizarea acestui obiectiv.
”Prin Legea Bugetului de Stat pe anul 2024, valoarea de 15 milioane euro, deja alocată, va fi suplimentată cu încă 65 milioane euro, astfel că pentru realizarea acestui obiectiv emblematic al Iaşului avem deja fonduri de 80 milioane euro, cu sprijinul ministrului liberal al Culturii, Raluca Turcan. Problema identificării terenului pentu construirea viitorului sediu al ONRI a fost rezolvată prin parteneriatul dintre conducerile liberale de la Consiliul Judeţean şi Primăria Iaşi”, a declarat Alexandru Muraru
Liderul liberal ieşean susţine că, potrivit estimărilor Ministerului Culturii, din anul 2027 ieşenii s-ar putea bucura de primele spectacole realizate în noul sediu.
O clădire nouă pentru Opera România Iaşi va fi construită în Copou pe un teren de peste 10.000 de metri pătraţi care aparţine societăţii Apa Vital, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: