Senatul a adoptat propunerea PSD de revocare a lui Alin Nica din funcţia de membru CNI

Senatul Romaniei
Sursa foto: INQUAM PHOTOS/GEORGE CALIN

Plenul Senatului a adoptat, marţi, în plen, propunerea PSD de revocare din funcţia de membru al Consiliului Naţional de Integritate a preşedintelui Consiliului judeţean Timiş, liberalul Alin Nica, pentru motivul că s-ar afla în conflict de interese.

Au fost înregistrate 60 de voturi „pentru” revocare, 22 „împotrivă” şi 9 abţineri, fiind însuşit punctul de vedere al Comisiei juridice. USR a susţinut propunerea PSD.

Potrivit punctului de vedere al Comisiei Juridice, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat pe 25 ianuarie 2023 Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa unor indicii că Alin Nica ar fi săvârşit infracţiunea conflictului de interese prin folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Cristian Ţâgârlaş, s-a declarat împotriva solicitării PSD de revocare din funcţie a lui Alin Nica şi a subliniat că prezumţia de nevinovăţie este un element „extrem de important”.

„Mi se pare regretabil ca un conflict politic declanşat la Timiş să revoluţioneze sistemul democratic din România şi o simplă sesizare a unei instituţii de coerciţie să determine revocarea din funcţie a unui om ca şi cum ar fi deja condamnat (…) Sunt sigur că nu va exista nicio condamnare penală, iar atitudinea noastră îi va afecta clar şi ireparabil viitorul”, a spus Ţâgârlaş.

Liderul grupului PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat că „nu este niciun fel de neînţelegere în coaliţie” şi a recomandat USR să aibă o poziţie similară şi pentru primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Senatorii Cseke Attila (UDMR), Cristian Ţâgărlaş (PNL) şi Diana Şoşoacă au invocat vicii procedurale care ar putea face ca decizia plenului să fie atacată în instanţă.

Organizaţia PSD Timiş a transmis, în luna iunie, un comunicat de presă în care i-a cerut liderului PNL Timiş să demisioneze din CNI, deoarece se află „într-un mare conflict de interese din moment ce are atribuţii de control asupra unei instituţii care îl cercetează”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL