Serbia: Opoziția va boicota alegerile legislative reprogramate în 30 de birouri electorale

Sursa foto: Facebook

În Serbia, autoritățile au decis repetarea alegerilor legislative în 30 de secții de votare, după proteste masive ale opoziției, care acuză fraudarea alegerilor legislative și locale de acum 10 zile. Opoziția spune că va boicota acest scrutin și amenință că va relua și astăzi manifestațiile de stradă.

Coaliția de opoziție „Serbia împotriva violenței” a arătat că repetarea acestor alegeri nu va servi la nimic, în condițiile în care șapte deputați se află în greva foamei. Există dizidenți arestați și studenți bătuți și reținuți de poliție. Potrivit datelor oficiale, dreapta naționalistă a actualului președinte sârb Aleksandar Vučić a câștigat peste 46% din sufragii, în timp ce opoziția, care a obținut numai 23,5%, denunță fraude masive, inclusiv autorizarea ilegală a sârbilor din Bosnia vecină să voteze la Belgrad.

Și observatorii internaționali, inclusiv cei din OSC, au vorbit de nereguli precum cumpărări de voturi, aservirea presei sau votări multiple. Președintele Vučić a susținut că are dovezi că manifestările sunt instigate din străinătate, iar Moscova, principalul său aliat, a acuzat Occidentul că încearcă să destabilizeze Serbia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL