Serviciul vamal din Ucraina anunţă că transportatorii români vor bloca joi un punct de trecere a frontierei cu Ucraina

Sursa foto: Captură Video

Transportatorii rutieri şi fermierii locali români vor începe joi dimineaţă un protest în faţa punctului de control Halmeu-Diakovo, protestatarii intenţionând să blocheze traficul de camioane, ceea ce ar putea restricţiona sau bloca temporar circulaţia transportului de marfă, a anunţat Serviciul Vamal de Stat din Ucraina, care spune că a primit informaţii în acest sens de la partea română.

Blocajul nu va afecta circulaţia autoturismelor şi autocarelor, protestatarii intenţionând să blocheze traficul de camioane, ceea ce ar putea restricţiona sau bloca temporar circulaţia transportului de marfă, precizează Serviciul Vamal de Stat din Ucraina într-un mesaj pe Telegram.

Sursa citată aminteşte că protestatarii români blochează deja două puncte de control cu Ucraina – Siret-Porubne şi Vicovu de Sus-Krasnoilsk.

„După ce vom primi confirmarea oficială a blocării punctului de control Halmeu-Diakovo, vom informa suplimentar despre funcţionarea punctului de control şi despre momentul probabil al grevei”, a precizat Serviciul Vamal de Stat.

Anterior, se raportase că Ministerul român al Agriculturii şi reprezentanţii organizaţiilor agricole locale au ajuns la un acord care satisface mai multe cereri ale fermierilor care protestează şi blochează frontiera cu Ucraina, scrie presa ucraineană.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL