Sfatul ministrului Economiei, Florin Spătaru, pentru români: să aibă încredere în Guvernul Ciolacu

Ceremonia de semnare a conventiilor de implementare si garantare pentru programele nationale Student Invest si Family Start, la Palatul Victoria, miercuri, 2 noiembrie 2022. Inquam Photos / Ilona Andrei

Invitat la „Puterea Știrilor”, ministrul Economiei, Florin Spătaru, i-a sfătuit pe români să aibă încredere în Guvernul Ciolacu, un Executiv „care se va apleca către români, către locurile de muncă și către o Românie mai bună.” De asemenea, în cazul în care se va regăsi și în viitorul guvern, Spătaru a spus că se va concentra pe dezvoltarea industriei chimice, a materialelor de construcții și a producției de sticlă, hârtie și carton.

PS News: Dacă ar fi să punctați trei elemente- cheie, trei promisiuni pe care vi le-ați făcut pentru noul mandat din Guvernul Marcel Ciolacu, care ar fi acelea?

Florin Spătaru: Susținerea industriei grele, a consumatorilor energo-intensivi, industrializare pe bază de licență și dezvoltare a unor sectoare economice care să furnizeze materii prime critice pentru economia românească.

PS News: Care ar fi acele sectoare?

Florin Spătaru: Industria chimică, materiale de construcții, producția de sticlă, hârtie, carton.

PS News: Cât de aproape suntem de o criză financiară cum a fost cea din 2008?

Florin Spătaru: Nu cred că putem să facem comparație între criza din 2008-2009 și ceea ce se întâmplă în acest moment. Este adevărat că economia românească și economia europeană, de altfel, dă dovadă de un grad de reziliență ceva mai mare. Pe de altă parte, vrem să ne îndeplinim acele obiective 2040-2050 de carbonizare, producție verde și digitalizare. Pentru asta avem nevoie de materii prime critice care se regăsesc în subsolul României, în economia României. În regiune putem deveni actori principali în dezvoltarea economică a întregii piețe europene.

PS News: Ce sfaturi aveți pentru români?

Florin Spătaru: Să aibă încredere în Guvernul României, în Guvernul Ciolacu, că se va aplica către români, către locurile de muncă și către o Românie mai bună.

PS News: E bine să investim în această perioadă?

Florin Spătaru: Întotdeauna în aceste perioade este bine să investim.

PS News: Dacă ar fi să investim, în ce să investim? 

Florin Spătaru: Depinde de apetitul fiecărui român. Sunt unii care sunt obișnuiți cu un grad mai mare de risc, dar dacă nu, bineînțeles, în fonduri investiționale care pot asigura un mix mai bun și care pot duce la un venit ceva mai mare decât dobânda bancară. Banii pe care românii îi investesc trebuie să se regăsească în investiții în România, tocmai pentru ca această creștere economică să fie făcută din banii românilor, pentru locurile de muncă ale românilor, pentru produse românești consumate de români.

Autor

  • Robu Andreea-Mădălina

    Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene și absolventă a două programe de master: Relații Internaționale, Politică Externă și Managementul Crizelor; Diplomație Cultură și Relații Internaționale. Pasionată de domeniul politic și diplomatic, fiind dornică să contribuie la o presă de calitate.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL