UPDATE VIDEO Cel mai important eveniment al anului, organizat de PNL la Bucureşti. „Epicentrul politic al Europei”

Sursa foto: PNL

UPDATE, ORA 16.59

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a postat în social media un mesaj despre Congresul PPE.

“București devine epicentrul politic ale Europei! #CongresulPPE îi va aduce la noi pe liderii celor mai mari partide de pe continent, pentru a discuta strategia și obiectivele Partidului Popular European pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie. PNL este organizatorul acestui mare eveniment politic al anului, la care vor participa importanți șefi de state și de guverne din Uniunea Europeană”, a scris Ciucă pe Facebook.

UPDATE, ORA 13.57

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, anunţă, sâmbătă, Congresul popularilor europeni de la Bucureşti, din 6-7 iunie, un eveniment care îi va reuni pe toţi liderii importanţi din Uniunea Europeană.

”Peste câteva zile voi merge la Bucureşti. Sunt încântat de acest lucru pentru că vom decide cu privire la menifesto – ideile pentru viitor. Vom decide, de asemenea, cu privire la candidatul nostru principal, cu privire la cine ne va reprezenta în timpul campaniei europene şi va deveni următorul preşedinte al Comisiei. PPE este puterea Europei”, a anunţat, sâmbătă, Manfred Weber, într-un mesaj postat pe Facebook.

București devine capitala politică a Europei. PNL organizează Congresul congresul Partidului Popular European, cea mai mare familie politică din Europa.

PNL aduce la București 2000 de delegați din 40 de țări, șefi de stat și de guvern, în perioada 6-7 martie.

Printre prezențele notabile se numără președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, președinții de partide din familia popularilor europeni, dar și comisarii care fac parte din PPE.

Simbolic, evenimentul reprezintă un start foarte bun al campaniei pentru alegerile europarlamentare pentru PNL.

Conform liberalilor, congresul PPE la București reprezintă un semn de solidaritate al întregii Uniuni Europene cu România și statele aflate în vecinătatea războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Pe agenda Congresului PPE sunt pregătirile și strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar și alegerea principalului candidat al partidului.

Un alt punct important din programul congresului este sprijinul militar și financiar acordat Ucrainei.

Una dintre rezoluțiile importante de pe agenda PPE la București este cea referitoare la agricultură și zonele rurale, mai ales în contextul actual al protestelor fermierilor.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a declarat că la Bucureşti va avea loc Congresul Partidului Popular European care este cel mai important eveniment politic în Uniunea Europeană. La acest congres va fi ales candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene, iar pentru această funcţie cel mai probabil va fi susţinută Ursula von der Leyen.

”Săptămâna aceasta va avea loc la Bucureşti cel mai important eveniment politic care va avea loc anul acesta în Uniunea Europeană, Congresul Partidului Popular European, la care vom alege candidatul Partidului Popular European pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene. Vom face strategia pentru alegerile europarlamentare şi vom adopta programul de guvernare al Europei pe următorii 5 ani, manifestul nostru electoral. Şi de vreme ce Partidul Popular European este cea mai mare familie de partide politice şi va câştiga alegerile europarlamentare din luna iunie, ceea ce vom decide la Bucureşti la fi piatra de temelie pentru conducerea guvernarea Uniunii Europene în următorii 5 ani. De aceea este cel mai important eveniment politic care are loc anul acesta în Uniunea Europeană”, a declarat Siegfried Mureşan, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Potrivit lui Mureşan vor veni la Bucureşti toţi şefii de state şi de guverne aparţinând PPE, dar şi preşedinţi şi prim-miniştri.

”Va veni preşedinta Comisiei Europene, va veni preşedinta Parlamentului European şi şefi de state şi de guverne din ţările vecine, de exemplu preşedintele Republicii Moldova”, a arătat Mureşan.

Întrebat dacă va fi susţinută Ursula von der Leyen pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, europarlamentarul liberal a precizat că aceasta îşi doreşte cel de-al doilea mandat.

”Ştim că e preşedinte acum şi ştim de săptămâna trecută că îşi doreşte un al doilea mandat. Ca atare, la Bucureşti vom face următorul lucru: noi, toate partidele proeuropene de centru-dreapta din Europa, Partidul Naţional Liberal din România şi colegii din alte state, o vom vota în cadrul unei proceduri de vot, altfel decât alte familii politice care obişnuiesc doar să aclameze, să aplaude. Noi vom avea o procedură de vot secretă cu urnă, pentru ca delegaţii din toate ţările membre ale Uniunii Europene să poată decide dacă o doresc sau nu în continuare pe Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene în următorii 5 ani. Vom avea o procedură de vot şi sunt convins că ea va fi aleasă drept candidată cu o majoritate largă şi din acel moment va deveni candidatul nostru pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene. Acest lucru cred că e un lucru bun din două motive. Unu, e corect să spui oamenilor înainte de alegeri ce vei face cu votul lor după alegeri, iar noi spunem că, dacă noi câştigăm alegerile, ea va fi preşedinta Comisiei Europene. Şi acest lucru e bun şi dintr-un al doilea motiv: a fost o preşedintă bună a Comisiei Europene, a condus bine Uniunea Europeană în vremuri dificile. Ca atare, nu spun sigur acum că ea va fi viitoarea preşedintă, ci spun că, dacă vom câştiga alegerile, ea va fi viitoarea preşedintă şi cred că le vom câştiga”, s spus Mureşan, potrivit news.ro.

Mureşan a anunţat că la Congresul PPE care va avea loc la Bucureşti a fost invitat să participe şi cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen. Potrivit lui Mureşan, dacă va sosi în România, Karl Nehammer ar avea ocazia să vadă că nu din România vin persoanele care solicită azil în Austria.

”Vom afla zilele următoare (dacă va veni în România cancelarul Austriei – n.r.). A fost invitat fiindcă partidul său este partid membru al PPE. Şi PPE-ul acţionează corect, conform statutului, l-a invitat. Este exact cum aici, la un congres al unui partid la nivel naţional, inviţi preşedinţii tuturor filialelor. Nu spui, nu-l invit pe cel de la Brăila sau cel de la… A fost invitat. Şi vom vedea dacă, dacă va veni, vom afla în zilele următoare”, a declarat Mureşan, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Siegfried Mureşan este de părere că Nehammer ar avea ocazia să vadă că nu din ţara noastră provin cei care solicită ilegal azil în Austria.

”Ar fi şi o ocazie potrivită să vadă că nu din România vin persoanele care solicită în mod ilegal azil în Austria. Nici nu au trecut prin România şi să vadă ceea ce şi noi şi toate instituţiile Uniunii Europene spunem de ani de zile, că problema migraţiei pe care Austria o are, pe care o înţelegem, nu-şi are originea în România. Adevărul este că dacă va veni cu avionul acum va fi sigur ultima dată când va trebui să arate paşaportul la frontieră, fiindcă pe 31 martie aderăm cu frontiera aeriană la Spaţiul Schengen şi e un prim succes. Eu cred că e un lucru bun”, a declarat Mureşan.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: