Sindicaliştii din Poliţie anunţă proteste: nu acceptăm sfidarea de către coaliţia de guvernare!

Sursa foto: Facebook

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual anunţă că, de săptămâna viitare, încep protestele faţă de politicile fiscal bugetare. ”Nu acceptăm sfidarea de către coaliţia de guvernare”, au transmis sindicaliştii, precizând că ar putea ajunge până la boicotarea alegerilor din 2024.

”Începând de săptămâna viitoare, vom protesta, în Bucureşti, la sediile Guvernului, MAI, Ministerului Finanţelor şi Ministerului Muncii, împotriva politicilor fiscal-bugetare discriminatorii şi ineficiente, prin care actuala coaliţie de guvernare încă ne amână acordarea unor drepturi restante şi ne ignoră revendicările pentru 2024, sfidând, în continuare, Sistemul de Ordine Publică şi familia bugetară ocupaţională din care facem parte (vom anunţa, în timp util, locaţiile şi orele de desfăşurare a protestelor)”, a transmis, vineri, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, într-un comunicat de presă.

Sindicaliştii prezintă argumente care îi determină să iasă în stradă:

– cerem aplicarea, în integralitate, a Legii-cadru a salarizării 153/2017, respectiv acordarea sporurilor şi idemnizaţiilor la valorile salariale din iunie 2023, şi nu la cele aflate acum în plată, care sunt mult mai mici; în fapt, familia ocupaţională bugetară Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională a fost discriminată, în ultimii ani, din punct de vedere salarial, prin tot felul de OUG, care au impus prorogări, respectiv neaplicarea, la termenele prevăzute, a Legii-cadru 153/2017, Anexele nr. VI şi VIII, care privesc poliţiştii, militarii şi personalul contractual din SAOPSN;

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL