Sondaj INSCOP: Simion ar rata turul al doilea la prezidenţiale. Nu e printre favoriţi

Alegeri parlamentare
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV

Conform ultimului sondaj de opinie realizat de INSCOP, care măsoară intenția de vot pentru alegerile prezidențiale, George Simion, liderul AUR nu ar prinde turul doi, nefiind printre preferinţele românilor.

Potrivit sondajului, actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ar câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale, urmat de Marcel Ciolacu și abia apoi de George Simion.

În ceea ce privește intenția de vot la primul tur al alegerilor prezidențiale, Mircea Geoană ar obține cel mai bun rezultat din postura de candidat independent. Acesta ar intra în turul doi cu candidatul PSD, Marcel Ciolacu.

Sondaj INSCOP

În privința alegerilor parlamentare, Partidul Social Democrat conduce în intenția de vot, urmat de PNL și AUR.

Sondajul, realizat în perioada 14 februarie – 5 martie, şi-a propus să măsoare principalii candidați pentru alegerile prezidențiale din acest an, precum și opinia despre personalități politice.

În topul personalităților politice se află Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi și Emil Boc. În primele cinci personalități politice apreciate de români mai intră și Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Sondaj INSCOP

Sondajul a fost realizat în perioada 14 februarie -5 martie, pe un eșation de 2.000 de respondenți, metoda folosită fiind interviul față în față. Marja de eroare este de +-2,2%.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL