Sorin Grindeanu, detalii de ultim moment despre Autostrada Moldovei. Care este progresul în martie 2024

Sursă foto: Facebook/ Autostrada Moldovei -A7

Progres substanțial pe șantierul primului lot al Autostrăzii Moldovei A7. Asocierea Pizzarotti-Retter a ajuns la 57 % execuție pe lotul Ploiești (Dumbrava) -Mizil, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Este un nou avans de 7 %, la finalul lunii februarie fiind la 50 % execuție.

Stadiul fizic pe lotul I este chiar peste Graficul GANTT pe care l-a solicitat Ministrul Grindeanu în 12 februarie, pe șantierul A 7 și anume 55 % la sfârșitul lunii martie, iar cu mobilizarea foarte bună se poate ajunge fără probleme la 65 % la sfârșitul lunii aprilie, arată DailyBusiness.

Lotul 1 Dumbrava -Mizil are o lungime de 21 km. și termen oficial de finalizare octombrie 2024, cu extensia de peste 5 luni acordată în toamna anului trecut. Imagini recente de pe șantierul Pizzarotti-Retter au fost publicate pe Canalul YouTube Construim România. Autostrada „Moldovei” A7 – coloana vertebrală rutieră care ar urma să străbată regiunea de la Nord la Sud și să lege Moldova de Muntenia – se află în lucru din apropiere de Ploiești, de la intersecția cu A3, până la Pașcani, aproape 320 de kilometri.

În 2024, însă, unele tronsoane au deja termen de finalizare – vorbim practic de 65 de kilometri de autostradă care ar trebui deschiși traficului.

A7 Ploiești – Buzău – Lotul 1: Dumbrava (A3) – Mizil Constructorul: ASOCIEREA IMPRESA PIZZAROTTI & C. S.P.A. – PIZZAROTTI S.A. – RETTER PROJECTMANAGEMENT S.R.L.

Lungime: 21 km Valoare: 1.468.550.055,22 Lei fără TVA. Contract semnat: 16 iunie 2022

Lucrări începute: 22 august 2022 Termen oficial de execuție (proiectul tehnic este deja realizat): 20 de luni.

Termen de finalizare: Octombrie 2024 (termen prelungit) / T4 2024 (realist)

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL