Specialistul care a refuzat să lucreze cu Nicușor Dan: „Primarul general a lăsat bucureștenii 3 ani fără toalete”

Sursa foto: Facebook / Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei a anunțat, joi, că Primăria Capitalei a lansat o licitație pentru un acord-cadru pentru toalete publice în București. Contractul, pe patru ani, are o valoare estimată de 3,2 milioane de euro. Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei, susține că în 2020, când a preluat Nicușor Dan mandatul de primar, Bucureștiul avea deja o rețea de toalete publice. Existau atât în parcuri, cât și pe străzi, în puncte-cheie, dar actualul edil a decis să nu mai plătească pentru folosirea lor, potrivit lui Sorin Chiriță.

 „Vrem să amplasăm 182 de toalete ecologice în parcuri și în zonele intens circulate din Capitală. În acest sens, am lansat în SEAP procedura pentru încheierea unui acord-cadru pentru servicii de închiriere, amplasare şi întreţinere a toaletelor automate racordabile la reţeaua de canalizare şi electricitate, precum şi a toaletelor ecologice mobile”, a anunțat, joi, Nicușor Dan.

Potrivit lui Sorin Chiriță, fost Administrator Public al Bucureștiului, Nicușor Dan ar face acest anunț doar pentru că ne aflăm în an electoral.

„După ce trei ani a lăsat parcurile și cele mai aglomerate locuri din București fără toalete publice, se laudă acum că lansează o procedură de închiriere de toalete ecologice. S-a gândit el că trebuie să facă acest act normal, dar după aproape trei ani și jumătate. Este incredibil cum funcționează acest primar. Nu înțelegem de ce le-a închis pe cele vechi, atâția ani. Bucureștiul avea deja o rețea de toalete civilizate, în Cișmigiu, în Herăstrău. În mod normal, așa cum este firesc pentru o capitală europeană, toaletele publice ar fi trebuit să existe pe toată durata mandatului lui Nicușor Dan”, a declarat Sorin Chiriță pentru Gândul.

Potrivit acestuia, toaletele care există deja ar putea fi înlocuite.

„Nu e normal să fie schimbate. Ar fi trebuit îngrijite și întreținute cele deja existente, și suplimentate pe parcursul mandatului”, susține Sorin Chiriță.

Fostul city manager al Bucureștiului mai precizează că parcurile, în general, arată deplorabil.

„Să ne amintim că Nicușor Dan a distrus oricum parcurile. A renunțat la paza din aceste grădini publice, iar investițiile au fost aproape de zero. Acum, fiind an electoral, se laudă că va face ceva. Dar, în stitul său caracteristic, eu cred că va dura foarte mult până vom vedea toalete publice în București, poate nu în mandatul lui Nicușor Dan, deși ar fi o procedură foarte simplă”, susține Sorin Chiriță, care mai precizează că în Herăstrău au căzut malurile, iar parcul arată deplorabil.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL