Statul ia măsuri dure pentru destructurarea reţelelor de trafic de droguri

Bogdan Despescu
Bogdan Despescu

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI: Persoana care deține droguri pentru consum în școală, la festivaluri este sancționată cu o pedeapsă mai mare comparativ cu situația în care este depistată singură în mașină cu droguri o persoană.

Autoritățile fac eforturi susținute pentru destructurarea rețelelor de trafic de droguri.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă perchezițiile de amploare desfășurate recent de DIICOT și Poliție, soldate cu reținerea a aproape 100 de persoane.

Pentru eficientizarea acestor acțiuni, 200 de lucrători ai Ministerului de Interne s-ar putea alătura structurilor antidrog, a declarat secretarul de stat Bogdan Despescu.

De asemenea, polițiștii vor putea dispune din oficiu urmărirea penală a traficanților.

În același timp, șoferii care urcă la volan sub influența substanțelor interzise nu vor mai avea dreptul să conducă pentru o perioadă de până la 10 ani, în cazul comiterii unei infracțiuni rutiere în care moare cineva. Ce alte măsuri se vor lua, explică Bogdan Despescu.

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI: Persoana care deține droguri pentru consum în școală, la festivaluri este sancționată cu o pedeapsă mai mare comparativ cu situația în care este depistată singură în mașină cu droguri o persoană. Măsura confiscării obligatorii și folosirea mecanismelor dezvoltate la nivelul ANABI în vederea valorificării bunurilor, indiferent de valoare, provenite din infracțiuni în domeniul drogurilor.

Citește mai mult AICI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: