Skip to content
Politică

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2016. Cu ce dificultăți s-au confruntat olimpicii

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2016. Cu ce dificultăți s-au confruntat olimpicii.

Elevii clasei a XII-a susţin în perioada 16- 26 mai examenul de bacalaureat, sesiune specială. Luni, 23 mai, copiii încep probele scrise, prima fiind limba română, urmând proba obligatorie a profilului, proba la alegere a profilului şi specializării şi limba maternă.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 26 mai (până la ora 18:00), informează Romaniatv.net

Azi încep probele scrise. Absolvenţii de liceu dau acum examen la limba şi literatura română, pe 24 mai susţin proba obligatorie a profilului, pe 25 mai au proba la alegere a profilului şi specializării, iar joi se dă limba şi literatura maternă.

Mai mult, probele scrise au început la ora 09.00. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei (între orele 08.00 – 08.30).

Totodata, se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului, de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor.

Subiectele rezolvate pe ciornă sau pe foaia cu subiectele fotocopiate NU se iau în considerare.

În timpul desfăşurării probelor scrise candidaţii NU comunică în niciun fel între ei sau cu exteriorul.

Eventualele fraude sau tentative de fraudă determină ELIMINAREA candidatului din examen.

Modele orientative de subiecte, prin aceasta înţelegând atât subiectele folosite la simulările din anii precedenţi, cât şi subiectele pe care absolvenţii claselor a XII-a le-au avut de rezolvat în cadrul examenelor propriu-zise sunt disponibile mai jos:

Subiect Bacalaureat 2015 Română

Subiect Bacalaureat 2015 Română- profil umanist

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *