Subiectele la Limba română la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă

Elevi ai Colegiului Naţional 'Sf. Sava
Sursă foto: George Călin

Examenul de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, a început miercuri 16 august, cu proba la Limba română, urmând ca joi 17 august să aibă loc cea la materia obligatorie (Matematică/ Istorie).

La Subiectul al III-lea elevii de la Real au avut de făcut un eseu despre Tema și viziunea despre lume într-o operă de Mihail Sadoveanu, cea mai studiată fiind „Baltagu” sau într-o operă a lui George Călinescu, respectiv „Enigma Otiliei”. În schimb, elevii de la Uman și pedagogic au avut de scris un eseu privind particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparținând lui acelorași autori.

În ceea ce privește Subiectul I, comun la ambele profiluri, elevii au avut un fragment din textul „Însemnările mele” de Maria Banuș, iar la punctul B au avut de argumentat dacă emoțiile influențează sau nu comportamnetul unei persoane, scrie adevarul.ro.

La al doilea subiect, tinerii au avut de comentat poezia „S-a spulberat” de Tudor Arghezii, evidențiind relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

Calendar Bacalaureat 2023 sesiunea de toamnă
16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)

26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor

29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL