Summitul Mondial al Guvernelor, Dubai: 17 trilioane de dolari pe an sunt cheltuiți pentru război

Dubai
Sursa foto: Pixabay

Ministrul Afacerilor din Emiratele Arabe Unite a avertizat că 17 trilioane de dolari au fost pierdute în război și conflicte în ultimul an – mai degrabă decât pentru nevoi stringente precum construcții, educație și sănătate, anunța publicația Al Arabiya relatând de la Summitul WSG din Dubai.

În timpul sesiunii de deschidere a Summitului Mondial al Guvernelor din 2024 (WGS 2024) de luni, Mohammed Abdullah al-Gergawi, ministrul afacerilor de cabinet al Emiratelor Arabe Unite și președintele WGS, a declarat că Summit-ul își propune să se concentreze asupra oportunităților de dezvoltare de pe tot globul.

El a subliniat că 17 trilioane de dolari reprezintă costul disputelor, conflictelor și violenței din întreaga lume în doar un an.

„Acești bani nu au fost investiți în construcții, educație și sănătate, ci în războaie, sabotaj și distrugere”, a spus el. „Acest lucru este alimentat de haosul media, frica de viitor și așteptarea la ce este mai rău. Dar, pe de altă parte, aproximativ șase procente din acest număr ar putea acoperi costul celor mai importante provocări cu care se confruntă umanitatea într-un an.”

„De exemplu, ar putea elimina foamea și analfabetizarea, ar putea trata cancerul și ar putea oferi omenirii apă curată. Imaginați-vă ce s-ar putea realiza dacă am investi mai mult în abordarea altor provocări cu care se confruntă omenirea”, a spus el.

„Ceea ce ne unește ca umanitate este mult mai mult decât ceea ce ne desparte”, a spus el, adăugând că resursele pe care le conține planeta „sunt suficiente pentru noi și pentru generațiile viitoare”, dacă sunt bine investite și folosite pentru binele umanității.

„Nu cei puternici câștigă războiul, ci cei slabi pierd pacea.”

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL