SURSE Cine ar putea fi viitorul ministru al Muncii

marius Budai
INQUAM_Photos_Octav_Ganea

La o săptămână și jumătate de la descoperirea situației revoltătoare din azilele României, ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a dat demisia. Cel care ar urma să ocupe interimar poziția acestuia la Ministerul Muncii este vicepremierul Marian Neacşu.

Surse politice susțin că premierul Marcel Ciolacu ar prefera un profesionist în domeniu pentru acest portofoliu, în condiţiile în care ministerul are două mari priorităţi: legea pensiilor şi legea salarizării unitare. Astfel, este luată în calcul o persoană din interiorul Ministerului Muncii, dar şi o persoană specializată pe legea pensiilor.

O altă variantă vehiculată fiind cea a deputatei Simona Oprescu Bucura, preşedinta comisiei de administraţie publică din Camera Deputaţilor, mai spun sursele citate. Bucura este la al treilea mandat de deputat și este fost vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.

 

Simona Bucura Oprescu

 

Amintim că premierul Marcel Ciolacu a spus în şedinţa de Guvern că ministrul Budăi l-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia, la finalul acestei şedinţe a Executivului.

„Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare”, a spus premierul, el arătând că este reacţia firească a unui decident politic, într-o asemenea criză şi în orice democraţie consolidată a Europei.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL