Surse: Încă un grup de bugetari ar putea primi de la Guvern majorări salariale. Au cerut 25% dar vor primi 20%

Sursa foto: Flickr

Guvernul Ciolacu ar putea răspunde în curând cererii sindicaliștilor TESA din decembrie, de majorare a salariilor cu 25%. Executivul este dispus însă să ofere din bani publici o creștere de 20%, au declarat surse guvernamentale pentru Știrile Pro TV.

Este vorba despre personalul TESA (tehnic, economic, social, administrativ, cum sunt, de exemplu, contabilii) din sistemul de Sănătate, care reprezintă 10% din totalul angajat în acest sector public, respectiv circa 30.000 de persoane.

Personalul de acest tip nu a fost inclus pe lista salariaților din Sănătate cărora li s-au mărit sau li s-au promis deja creșteri salariale considerabile anul trecut sau în ultimele zile.

„Există deschidere pentru acest procent, de 20%, în acest moment, pentru personalul TESA. El nu este asimilat personalului medical și acestor oameni nu le-a mai crescut leafa de mulți ani. În ceea ce privește personalul medical propriu-zis majorarea este încă în analiză. În cazul în care nu se ajunge acum la o concluzie clară luăm în considerare o eventuală reglare prin legea salarizării”, au declarat sursele guvernamentale.

Reprezentanții personalului TESA din Sănătate au protestat și în decembrie, amenințând atunci cu blocarea integrală a activității specifice din spitale.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: